Zaterdag 18-06-2022

GSAK – Discovery Club (N 52 23.480, E 6 26.140)

GSAK is de alles-in-één tool voor geocaching en waypointbeheer. Belangrijke kenmerken zijn: Meerdere databases, verzenden/ontvangen van waypoints naar GPSr, Google maps, conversie naar vele kaartformaten, PDA-uitvoer (inclusief CacheMate-ondersteuning), HTML-uitvoer, uitgebreid zoeken, macro-ondersteuning, back-up en herstel, afstand/richting vanaf andere waypoints (inclusief caches, locaties, postcodes) en nog veel meer.

GSAK voor beginners wordt gehouden op zaterdag van 11:00 tot 12:00
GSAK voor gevorderden wordt gehouden op zaterdag van 13:00 tot 14:00

GPS – Locatie wordt nog bekend gemaakt

Geocaching met GPS voor beginners: Een introductie van GPS (bij geocaching). Tijdens de workshop leer je wat gps is, hoe een gps werkt en hoe je met een gps je weg kunt vinden. We gaan in op soorten GPS-ontvangers, het instellen van een GPS, een GPS bedienen, markeren van waypoints (je auto), navigeren naar een waypoint en coördinaten invoeren. Als onderdeel van deze workshop gaan we op zoek naar een geocache.

Geocaching met GPS voor gevorderden: De workshop voor gevorderden is bedoeld voor geocachers die al een tijdje cachen met een GPS, maar nog wat meer willen weten over complexere technieken. We gaan in op positieformaten, peilingen, kruispeilingen e.d. Met de opgedane kennis gaan de deelnemers vervolgens op zoek naar een cache waarbij je de genoemde technieken gaat toepassen.

GPS voor beginners wordt gehouden op zaterdag van 11:30 tot 12:30
GPS voor gevorderden wordt gehouden op zaterdag van 13:30 tot 14:30

HTML listing – Discovery Club (N 52 23.480, E 6 26.140)

HTML listings: In deze workshop laten we je kennismaken met de mogelijkheden die HTML je biedt om de mooiste listings op Geocaching te maken.

HTML listings worden gehouden op zaterdag van 14:00 tot 15:00

Geocaching puzzels / Mysteries – Discovery Club (N 52 23.480, E 6 26.140)

Geocaching puzzels: In deze workshop gaan we in op de puzzels die je tijdens het geocachen tegen kunt komen. Deelnemers gaan ook zelf aan de slag met puzzels. De oplossingen zijn te gebruiken voor het opzoeken van de Guitige geocacher.

Geocaching puzzels / Mysteries worden gehouden op zaterdag van 15:30 tot 16:30

Boomklimmen – Locatie wordt nog bekend gemaakt

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met TreeClimbing Company. Ze nemen je mee in de wondere wereld van het boomklimmen en geven je een eerste indruk van alles wat bij klimmen komt kijken. Zelf ga je natuurlijk ook de boom in!