Bergen vol beleving

Sallandse Heuvelrug

Tussen de Hanzesteden Deventer en Zwolle aan de ene kant en Twente aan de andere kant ligt de Sallandse Heuvelrug. Het gebied, dat is ontstaan in de ijstijd, omvat maar liefst 26 bergen, de rivier de Regge en het grootste aaneengesloten droge heidegebied van Noordwest Europa. Een deel van het gebied is een Nationaal Park, met zeldzame flora en fauna zoals de korhoen en de nachtzwaluw. Deze natuur, maar ook de ontstaansgeschiedenis en cultuurhistorie, maken het gebied een verrassende en bijzondere plek in Nederland.


Deze natuur behouden én benutten, die balans en die beleving, daar draait het bij ons om. Dit houdt niet alleen de natuur levend, voor nu en de toekomst, maar bewaart ook de leefbaarheid voor bewoners en bezoekers. De Sallandse Heuvelrug staat voor actieve beleving die ontspant. Het is dé buitensportregio van Nederland, beroemd om haar MTB routes. Of je nu wilt geocachen, wandelen of hardlopen, fietsen of mountainbiken of meedoen met één van de vele topsport evenementen. Je kunt je lijf inspannen en je hoofd leegmaken. De Sallandse Heuvelrug staat voor ondernemerschap en gastvrijheid op een ‘Sallandse manier’. Je welkom voelen en ongedwongen meedoen aan één van de vele activiteiten die hier worden georganiseerd. Alles in een informele, prettige en sociale sfeer. Je voelt dat dit hier in de genen zit.

Kom en laat je verrassen door onze unieke natuur, vele activiteiten en hartelijke mensen. Welkom op de Sallandse Heuvelrug!

De Regge


Kom kennismaken met de vernieuwde Regge. De Regge is een dynamische rivier die weer als vanouds meandert. Het gebied rond de Regge is bijzonder aantrekkelijk voor mens, plant en dier. Geniet van de verrassende stilte en het prachtige natuurschoon. Het fraaie uitzicht over de landerijen en bossen is voor ieder mens rustgevend. Kom tot rust bij het kabbelende water van de Regge, het is absoluut de moeite waard!

Natuurlijk Avontuurlijk

Hellendoorn

Natuurlijk Avontuurlijk is niet voor niks de slogan van de gemeente Hellendoorn! Hellendoorn is gelegen in de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug en de Regge, dé buitensport regio van Nederland. Wandelen, fietsen, diverse andere outdoor activiteiten en de vele (topsport) evenementen, je vindt ze allemaal in Hellendoorn. Maar je vindt er ook diverse musea, gezellige horeca en een nieuw centrum. Samen met de oprechte gastvrijheid maakt dit de gemeente Hellendoorn tot een toeristische verademing.

In Nijverdal kun je even ontspannen shoppen en door de gezellige straatjes wandelen. Charmante winkeltjes en gezellige terrasjes geven je het gevoel er even helemaal uit te zijn. Na het winkelen kun je heerlijk eten in één van de restaurants, bistro’s of eetcafés met veelal streekproducten. Laat je in de watten leggen, gewoon omdat je dat verdient.

In het centrum van Hellendoorn kun je volop cultuur snuiven. Oude ambachten, de geschiedenis van ijs en een dorpswandeling brengen je terug in de tijd. In het vernieuwde Memory Oorlogs- en Vredesmuseum in Nijverdal krijg je een beeld van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Zoals je hierboven leest heeft Hellendoorn alle ingrediënten om van Geodoorn 2022 een geweldig weekend te maken!